Justitia are eroi

UncategorizedUn comentariu

“De ce eu?” aka Cristian e cel mai greu film pe care l-am facut pana in prezent. M-a prins cu totul, m-a devorat, what does viagra do for a man m-a absorbit. Un film despre un erou. Despre justitie, politica si multe altele.

 

Am gasit un text mai vechi despre magistrati. Cred ca de prin 2002-2003. Dupa 10 ani, cred cu tarie ca justitia a inceput sa aiba eroi, oameni integri, cu coloana vertebrala, care refuza compromisul. Cine nu vede schimbarile in justitie din ultimii ani e fie orb, fie rau intentionat.

 

Daca in anii 2000, era imposibil sa iti imaginezi ca ministrii sa fie anchetati sau condamnati, intre 2006-2012 au fost deferiti justitiei, pentru fapte de coruptie, 23 de membri ai Parlamentului, 15 ministri si secretari de stat, 8 prefecti/subprefecti si tot atatia presedinti de consilii judetene, peste 100 de primari, peste 50 de magistrati.

 

Justitia nu are eroi. Nu are caractere puternice, destine de exceptie, oameni hotarati sa spuna liber lucrurilor pe nume. Procurorii si judecatorii se complac in comoditatea bleaga a unei profesii care le asigura securitatea fata de orice factor extern. Cum ar fi de exemplu fata de societate, adica de oameni, care din cand in cand mai ridica problema raspunderii si a responsabilitatii. Nu putem avea eroi, fiindca sistemul ii ataca si, cum s-a intamplat cu mine, ii obliga sa devina martiri. Amandoi stim cat de urate sunt lucrurile vazute din interior. Cunoastem incompetenta, grobianismul, autoritarismul, hotia multiplicata la nivelul sistemului.

 

(extras din proiectul “blog procuror Panait” – http://procurorpanait.wordpress.com/)

Un comentariu la “Justitia are eroi”

×

Comentarile sunt inchise.