Transilvania Film este o companie de distributie de film independent care a apărut ca răspuns la maturizarea publicului de film din România, public ce în ultimii ani a devenit tot mai interesat de cinematografia de artă. Fondata de aceasi echipa care a pus bazele Festivalului International de Film Transilvania, compania şi-a propus să îmbogăţească oferta de filme din cinematografele româneşti prin câteva producţii deosebite, filme independente de mare succes atât la box office cât şi în marile festivaluri ale lumii.

Până în prezent, Transilvania Film s-a impus ca o prezenţă stabilă şi constantă pe piaţa de film din România, conturându-şi relativ rapid poziţia de nişă, dar cucerind, în acelaşi timp, un public tot mai larg. În acest moment numele nostru este asociat cu filme cult precum Ae Fond Kiss/Un sărut tandru a lui Ken Loach, Drumul spre Guantanamo de Mat Whitecross si Michael Winterbottom13 Negru, in regia lui Géla Babluani, sau Iluzionistul de Neil Burger.

În 2010, Transilvania Film a adus pe marile ecrane din România „cel mai şocant film din istoria Festivalului de la Cannes” (The Sunday Telegraph), Antichrist, de Lars von Trierdistins cu 17 trofee la festivalurile internaţionale la care a participat, printre care şi Premiul pentru cea mai bună actriţă (Charlotte Gainsbourg) la Cannes 2009, sau Trofeul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine. De asemenea, Transilvania Film a lansat şi unul dintre cele mai asteptate documentare ale anului 2009, Capitalismul: o poveste de dragoste, în regia lui Michael Moore.

Transilvania Film şi-a propus să promoveze şi să susţină cinematografică autohtonă. Lista de producţii româneşti distribuite de TF include titluri precum Legături bolnăvicioase (R. Tudor Giurgiu), cel mai de succes film românesc al anului 2006, cu un număr record de spectatori de aproximativ 22.000, Hîrtia va fi albastră (R.Radu Muntean), Katalin Varga, spectaculosul debut al regizorului Peter Strickland, premiat la Festivalul de la Berlin 2009 cu Ursul de Argint pentru contribuţie artistică deosebită, sau Caravana Cinematografică (R. Titus Muntean), o comedie neagră despre un camion vechi transformat într-o caravană cinematografică, care soseşte într-un sat izolat din Transilvania pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă.

Transilvania Film îşi propune să lanseze un număr de cel puțin 12 – 13 pelicule pe an, având ca principale criterii de selectare a filmelor orginalitatea, forţa de intepretare a actorilor, ideile proaspete, abordarea regizorală neconvenţională, lipsa prejudecăţilor şi diversitatea. Nu în ultimul rând, ne dorim să oferim publicului larg o alternativă inteligentă la blockbustere şi filme mainstream, prin accesul la cele mai bune producţii din cinematografia europeană şi autohtonă.